Eftersom jag fick så många likes och frågor när jag la upp den här bilden på fridafahrman@Instagram för ett tag sen, så får den helt enkelt hamna här i bloggen också då den verkar uppskattad. Annars är det inte allt för många matbilder som hamnar här på bloggen. Det här är alltså min favoritmiddag, jag lagar den minst en gång i veckan. Lagar å lagar, jag svänger ihop den kvickt, det tar bara ett par minuter och det är precis vad en trött mamma med endast två armar behöver ibland. Sen delar vi den här på två, Hampus och jag. Laxen är Salmalax, som jag skivar som sashimi, dvs. den är alltså rå och inte tillagad. Sen har jag gurka och avokado, men gärna sojabönor också. Till det gör jag en sås, som lätt kan sparas i kylen, jag måttar på måfå. Den består av avokado-olja, riven ingefära, färsk hackad vitlök, hackad färskt koriander, saften av lime och ibland lite soja eller gyozasås. Häll över allt och toppa med lite hackade cashewnötter.