Helgen har varit superhärlig på alla sätt, även om jag nog fortfarande är i någon sorts chock över vintern som plötsligt kom. Jag är tyvärr inte överförtjust. Då får man hitta på andra mysiga saker, som att laga god mat hemma och tända ljus. Här är vårt bästa recept på bästa jordärtskockssoppan som vi lagar allt som oftast här hemma när det bjuds på mysig middag. Vi har lagat efter det här receptet - här kan ni oxå hitta fler tips! Ingredienser: 1 kg jordärtskocka 2 dl vitt vin 1,2 l grönsaksfond 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 4 dl grädde 2 kvistar persilja 50 g riven parmesanost 40 g svart tryffel 4 skivor bröd 25 g smör 3 msk rapsolja Skala jordärtskockorna, skär ner i mindre kuber och lägg i kallt vatten. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Plocka och hacka persilja. Hetta upp en gryta på medelvärme och tillsätt smör, lägg sedan i gul lök samt vitlök och rör om. Tillsätt jordärtskockorna, grönsaksfond, vitt vin och grädde, låt sedan koka i 25-30 minuter. Under tiden som jordärtskockorna kokar så skär bort kanterna på brödet och skär sedan till tärningar. Hetta upp en panna på medel/hög värme och stek dem krispiga. När jordärtskockorna känns genomkokta och mjuka mixas soppan slät med stavmixer, smaka av med salt. Servera sedan soppan direkt i grytan och toppa med krutongerna, hyvlad tryffel, skuren persilja och riven parmesan - detta görs sekunderna innan servering, gärna direkt i tallriken och inte i grytan.