Varje sommar sen jag var liten har min mamma gjort fläderblomssaft. När jag blev äldre tog jag över saftverkstan och i år gjorde vi den tillsammans. Vi gav oss ut på fläderblomsjakt på Hallandsåsen, med ett par extra långa armar som hjälp. Med oss hem fick vi ett par fina klasar i korgen och nu ska saften stå ett par dagar innan den är färdig. För mig är fläderblomssaft den bästa sommarsaften! Och ett tips! Frys in den, antingen i burkar eller i iskuber, som man sen blandar med vatten, så håller den lägre och blir kall och god på en gång. Här kommer det enkla receptet: Ca 30 stora blomklasar 3 citroner 1,5 l vatten 1,5 l strösocker 50 g citronsyra Skiva citronerna och lägg i blomklasarna i en stor hink/bunke. Koka upp vattnet och blanda i socker och citronsyra. Häll det varma vattnet över blommorna. Täck med ett lock och låt det stå i 3 dagar, och rör om då och då. Sen silar man upp den färdiga saften.