För någon vecka sen kunde jag inte längre låta bli, utan var tvungen att testa dessa omtalade, ombloggade, Instagrammade - äppelrosor! De gör sig underbart fint på tallriken och i munnen lika så, men det var knappast så enkelt som diverse you-tube videos säger, trots att jag är flink i fingrarna. Det var betydligt pilligare än så, men helt klart värt det. Till mina äppelrosor hade jag hemmagjord vaniljsås, vaniljglass och kanderade nötter. Om ni googlar kan ni hitta flera olika recept, men mina tips är: Låt inte smördegen bli för varm, jag hade nog föredragit vanlig pajdeg faktiskt. Fyll den med det du gillar, jag skippade marmelad, utan tog smör, lemoncurd och mandelmassa för att få mer smak. Sätt dem i två lager bakformar för att de inte ska smälta ut. Koka äppelskivorna mer än angiven tid då de måste vara ordentligt mjuka för att det ska funka. Försök också att rulla ihop dem så gott det går och fixa till rosorna manuellt en och en i efterhand direkt i formen för att få en perfekt och fin ros. Testa i helgen, mums!