FRIDA FAHRMAN
Frida Fahrman har ett stort inrednings– och designintresse och har nyligen flyttat till hus tillsammans med sin man och sina två små barn. I sin blogg bjuder hon på allt från inredningstips och spännande renoveringsprojekt till inspirerande outfits, härliga resor och familjemys.
Annons

Så bakar du godaste Citron & vallmokakan

Smeten är ju bara så god, fick direkt godkänt av 3 barn som bakade tillsammans med mig.

Här ser ni alla ingredienserna. (Bild: Lånad från Elsas blogg)

Smeten är fast & min kaka krävde lite längre tid i ungen än receptet.

Annons
Annons

Visst var den god nybakad men faktiskt ännu saftigare & godare dagen efter!

 

För någon månad sen gick bakningen lös fullständigt i att baka bananbröd & nu har mina flöden influerats av en ny baktrend- nämligen detta;  att baka en saftig & otroligt fräsch kaka med smak av citron & vallmofrön!

Annons

Grunden är en en klassisk sockerkaka, men saftigare med så väl ricotta som en extra sockerlag. Det goda receptet hittade jag här hos fina Elsa.

– Sen gjorde jag min egen lila modifikation då barnen ville ha glasyr. Det fixade jag snabbt med att använda en av citronerna som blev över, saften från den ca 1/2 dl + ca 5 dl florsocker blir en perfekt rinnig glasyr som sedan stelnar vit på kakan.

Citronerna kommer dessutom från vårt eget träd, så det gjorde det hela kanske liiiite godare, jag intalar mig själv det i alla fall.

Sen brukar de flesta kakor & bröd vara som godast precis när de är nybakta. Och hela den här gick nästan åt till mina medhjälpare. Men den lilla bit som fanns kvar, den var till och med saftigare & godare dagen efter.

Väl smakat!

3 kommentarer till “Så bakar du godaste Citron & vallmokakan”

 1. Johanna Grahn skriver: 19 maj 2020 kl 16:08

  Guud så god den ser ut, måste prova den nu i veckan. Tack för tips 🙂

  http://johannagrahn.se


 2. Kristin skriver: 20 maj 2020 kl 00:51

  Måste testas med fyraårige sonen hemma i vår coronakarantän, ser supergod ut! 😛


 3. Camilla skriver: 21 maj 2020 kl 21:03

  Det där är verkligen den godaste kakan som finns! Har bakat den några gånger men hade glömt den lite, så tack för påminnelsen!


Dela på:
Laddar