Smeten är ju bara så god, fick direkt godkänt av 3 barn som bakade tillsammans med mig. Här ser ni alla ingredienserna. (Bild: Lånad från Elsas blogg) Smeten är fast & min kaka krävde lite längre tid i ungen än receptet. Visst var den god nybakad men faktiskt ännu saftigare & godare dagen efter! För någon månad sen gick bakningen lös fullständigt i att baka bananbröd & nu har mina flöden influerats av en ny baktrend- nämligen detta; att baka en saftig & otroligt fräsch kaka med smak av citron & vallmofrön! Grunden är en en klassisk sockerkaka, men saftigare med så väl ricotta som en extra sockerlag. Det goda receptet hittade jag här hos fina Elsa. - Sen gjorde jag min egen lila modifikation då barnen ville ha glasyr. Det fixade jag snabbt med att använda en av citronerna som blev över, saften från den ca 1/2 dl + ca 5 dl florsocker blir en perfekt rinnig glasyr som sedan stelnar vit på kakan. Citronerna kommer dessutom från vårt eget träd, så det gjorde det hela kanske liiiite godare, jag intalar mig själv det i alla fall. Sen brukar de flesta kakor & bröd vara som godast precis när de är nybakta. Och hela den här gick nästan åt till mina medhjälpare. Men den lilla bit som fanns kvar, den var till och med saftigare & godare dagen efter. Väl smakat!