Varje morgon börjar jag dagen med en kopp kaffe, för mig är det mitt sätt att starta dagen hemma. En stund av njutning & lugn oavsett om det är vardag eller helg. Därför blev jag så glad när jag blev inbjuden av Siemens för att under en dag förfina mina baristakunskaper & fördjupa mig i hur man gör en perfekt kopp kaffe hemma! Ett härligt gäng på Ett Hem, där vi fick lyssna & lära kring allt om kaffe. Så otroligt gott & trevligt! Självklart fick vi både dofta på bönor & provsmaka olika kaffesorter och bryggningstekniker för att känna och förstå vilka skillnader som faktiskt finns. Här ser ni maskinen, funkar utmärkt att ha hemma på en bänk köket. Jag - så nöjd när jag har lyckats brygga min första kropp. Inte så svårt, endast ett knapptryck hihi! Espresson va inte heller dum! Känns så lyxigt att kunna servera en perfekt espresso hemma måste jag säga. Tänk vad många olika varianter av kaffe det faktiskt finns? Alla kräver sin teknik, hur den ska bryggas, med vilken styrka, mängd kaffe vs mjölk osv. Jag behåller garanterat den här snabb-guiden ett tag till! Tack för dagens bästa kopp kaffe & jag lyckades göra den själv! För mig så var kaffe något jag lärde mig att dricka ju äldre jag blev, men nu är det något jag inte kan leva utan faktiskt. Det ingår i min vardag, jag har nästan som en egen liten ritual varje morgon och för mig börjar dagen med första koppen. När morgonbestyren är klara, barn, träning mm. och arbetsdagen ska kicka igång, det gör den i samma stund som första dofterna av kaffe sipprar ner i min kopp. För mig är det här en av dagens härligaste stunder och allt som oftast min lugnaste stund & i ensamhet på hela dagen! Jag är både noggrann och petig när det kommer till kaffe, med åren har jag lärt mig exakt hur JAG vill ha det. Därför var det så otroligt kul och inspirerande när jag bjöds in av Siemens att lära mig mer kring kaffe och få en bättre kunskap kring hur man skapar den perfekta koppen hemma. Liksom med mycket annat, så ligger det både kunskap kring hur man ska gå till väga men också i själva råvaran. Varje kaffeböna är unik, i sin härkomst, rostning osv, vilket i sin tur ger en speciell smak. Jag fick därför dofta och pröva mig fram från flera bönor, vad just jag gillar. Utifrån mitt val, fick jag därefter försöka brygga min perfekta kopp med den nya kaffemaskinen E.Q 9 Plus. Till en början tänkte jag att det skulle vara svårt & lite krångligt, mycket att lära sig osv. Men där hade jag fel! Det gick hur lätt som helst, då allt är digitalt och sköts genom en digital skärm med bilder. Där kunde jag enkelt välja styrka, val av kaffe sort (det finns två olika behållare så man kan ha två sorters bönor åt gången i maskinen ), temperatur, samt vilken typ av kaffe jag ville göra. - Mitt perfekta val blev inte för starkt, cappuccino gjord med vanlig mjölk - och jag älskar det! Sen jag fick gå den här "lilla kaffeskolan" så har jag finjusterat hemma för att få fram den perfekta koppen. Och ska jag vara helt ärligt, så går det faktiskt med hjälp av E.Q 9 Plus, få exakt det där perfekta kaffet hemma. Jag har lyckats få samma fina och goda kvalité som man kan få på ett café. Och för att jag inte ska glömma bort just "min" perfekta kombination så går det att spara varje unik inställning. Det tycker jag faktiskt är en av de absolut bästa grejerna med den här maskinen, det går att spara & lagra varje unik profil och på så vis göra en personlig kaffefavorit. Så jag kan ha min, min man kan ha sin, även min bästa kompis, grannen osv. Alla som dricker kaffe hemma hos oss, kan få sin perfekta kopp på sitt unika vis!