Misströsta inte att sommaren på något sätt skulle vara slut. Det är den inte - för det blir vad man gör det till. Visst kan vemodet lätt infinna sig i augusti, men låt er inte luras, förläng i stället sommaren på bästa sätt! Det är i alla fall något som jag själv försöker intala mig, liksom fortsätta med så väl sommarplagg som mat, göra det lite mer festligt. Och i helgen ska det ju blir sol, sensommar & superhärligt! Jag tänkte därför dela med mig av tre stycken recept, ja eller snarare sommarfavoriter som jag har bjudit på den här sommaren! Dipp med löjrom: - Blanda filadelfiaost, smetana & pressad citron. - Strö finhackad rödlök, gräslök & svartpeppar. - Toppa med rejäla klickar löjrom Passar perfekt ihop med salta chips att doppa i dippen & ett glas champagne till fördrinken. Grönsaksdipp: - Blanda cremefresh, gräddfil, citron, lite honung & massor av färska kryddor. - Dekorera med blandade & vackra grönsaker på ett stort fat. Jag brukar använda ett stort trätråg, som jag fyller med alltifrån rädisor och morötter som får ha stjälkarna kvar att hålla i. En favorit även för barnen! Efterrättsmelon med yogurt - Ta en mogen smakrik melon, tex Gaia. Lägg i skivor på ett avlångt fat. - Blanda yogurt (tex turkisk) med vaniljpulver efter smak och lite flytande honung. - Klicka ut yogurten på melonen. - Strössla säsongens färska bär på toppen tillsammans med rostade pistagenötter. Ringla ev lite extra honung på toppen. - Dekorera med tex. ätbara blommor, myntablad eller lavendel. En fräsch & härlig efterrätt som passar bra efter en matigare grillmiddag!